İçeriğe geç

Kepçe Neye Denir

Kepçe nedir?

İnşaat işlerinde, örneğin, kepçeler yükleme ve kaldırma için kullanılır. Kepçe, sürücü tarafından kullanılan inşaat makinelerinden biridir. Küreği kullanan kişiye kepçe operatörü veya kova operatörü denir.

Kepçe çeşitleri nelerdir?

Kova, düz kova, ters çevrilebilir kova, grapple kova ve dragline kova gibi farklı tipleri vardır. Paletli veya kauçuk tekerlekleri vardır.

Küçük kepçe ne denir?

Küçük ekskavatörlere genellikle mini ekskavatörler ve mini kazıcılar da denir. Mini ekskavatörler, genellikle yer altında çalışmanın mümkün olmadığı dar alanlarda kullanılan küçük ekskavatörlerdir. Mini ekskavatörler, genellikle alçak yüksekliklerde çalışmak üzere tasarlanmış ekskavatörlerdir.

Kepçenin ucuna ne denir?

– dreglayn, – şavul, – reverse scoop, – klemşel gibi isimler alırlar. Üniversal ekskavatörlerin ön kısmına bağlanan kaşık şeklinde bir kazma elemanı vardır. Sac parçalardan yapılmış olan kepçenin alt ön kenarına dört adet değiştirilebilir diş takılmıştır.

Kepçe ne olarak geçiyor?

Backhoe loader, backhoe loader olarak bildiğimiz araçtır. Birçok farklı kepçe türü vardır. Genellikle kirli alanlarda kazı çalışmaları için kullanılır. Backhoe loader’ı ekskavatör veya yükleyici olarak da adlandırmak mümkündür.

Kepçe hangi dilde?

Farsça kafçe kelimesinden türetilmiş bir kelimedir كفچه “saplı su kabı, kepçe”. Farsça kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça (Pehlevi veya Partça) kafç veya kafchag kelimesinden türemiştir.

Tekerlekli kepçeye ne denir?

Ekskavatör: Bu makinenin alt kısmında paletli paletler, kauçuk tekerlekler veya kamyon şasisi bulunur. Kova, düz kova, ters çevrilebilir kova ve çeneli kepçe gibi alternatifler mevcuttur. Bu makinenin paletli versiyonları kauçuklu olanlardan daha güçlüdür.

İş makinaları nelerdir?

Hangi tip inşaat ekipmanları vardır? Ekskavatörler: Ekskavatör adı verilen bu makineler, inşaat sahalarında, bina yapımında, yol yapımında, yıkımda, kar küremede ve kazı işlerinde kullanılır. Buldozer: … Greyder: … Beko yükleyici: … Kule vinç: … Forklift: … Platform:Daha fazla öğe…

Paletli kepçe diğer adı nedir?

Kazıyıcı: Bir tırtıl veya lastik tekerlekli traktörle çekilir.

Kepçe sürenlere ne denir?

Bu aleti kullanan kişiye ise kürek operatörü veya kepçeci denir.

Kepçe bomu nedir?

Boom: Ekskavatör parçaları arasında en büyük parçadır. Kazılan malzemenin taşınmasında kullanılır ve gerektiğinde silindir takılır.

Küçük kepçe kaç ton?

Mini ekskavatör veya kompakt ekskavatör olarak tanımlanan çalışma makinası, kauçuk paletli ve çelik paletli çalışan aksamlara sahip hidrolik akışkan teknolojisiyle çalışmakta olup tonajı 0,7 ile 8 arasında değişmektedir.

Küçük kepçe ne işe yarar?

Mini ekskavatörler, dar alanlarda çalışmayı gerektiren hafif kazı işleri için tercih edilen çok yönlü iş makineleridir. Bu küçük ama güçlü makineler çeşitli endüstriyel ve inşaat uygulamalarında kullanılır. Kiralık mini ekskavatörlerin inşaat sektöründe geniş bir kullanım alanı vardır.

Kepçe kim icat etti?

İlk ekskavatör 1835 yılında üretildi. Ekskavatörün atası sayılan ilk “kürek” tipi makine Amerikalı William S. Otis tarafından icat edildi. Bir inşaat şirketinin ortağı olan Otis, yürüttüğü demiryolu projelerini zamanında tamamlamak ve kazı çalışmalarını hızlandırmak için çeşitli yollar denedi.

Kepçeli ekskavatör nedir?

İnşaat, madencilik, kazı ve peyzaj gibi birçok amaç için kullanılır. Bu ekskavatör, malzemeleri bulmak ve çıkarmak için zemini kazabilen bir dizi alete sahip bir makinedir. Ekskavatörlerin, zeminden kaldırılan malzeme kovasını içeren kova adı verilen bir parçası vardır.

JCB nedir inşaat?

JC Bamford Excavators Limited (JCB), inşaat, tarım, atık işleme ve yıkım endüstrileri için ekipman üreten bir İngiliz çok uluslu şirkettir. Şirket 1945 yılında kurulmuş olup merkezi İngiltere, Staffordshire, Rocester’dadır.

Kepçe operatörü ne denir?

Grapple, inşaat sektöründe vazgeçilmez iş makinelerinden biridir ve her türlü kazılan malzemeyi taşımak için kullanılır. Bu aleti kullanan kişiye kepçe operatörü veya kepçeci denir.

Kepçeyi kim icat etti?

Ekskavatörün atası sayılan ilk kürek tipi makineyi Amerikalı William S. Otis icat etmiştir. Bir inşaat firmasının ortağı olan Otis, yürüttüğü demir yolu projelerini zamanında tamamlamak ve kazı çalışmalarını hızlandırmak için çeşitli yollar denemiştir.

İş makinesi kepçe ne işe yarar?

Arka taraftaki kepçe ile kazı yapmaya, ön taraftaki kepçe ile yükleme yapmaya yarayan araçtır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Saatlik Escort