İçeriğe geç

Afad Kimler Hak Sahibi Olamaz

Kimler hak sahibi olamaz?

Kiracı veya misafir olan kişiler uygun değildir. Mülkün sahibi gerçek bir kişidir. Vakıf ve dernek gibi tüzel kişiler hak sahibi olamaz. Söz konusu mülk, belge için başvuran kişinin sahip olduğu arazi üzerine inşa edilmiş olmalı ve yapı ruhsatına sahip olmalıdır.

AFAD hak sahipliği şartları nelerdir?

Ebeveynlerinden ayrı bir ikametgahta resmi ikamet eden evli bir mağdur, ebeveynlerine ait başka bir hasarsız ikametgahı olsa bile AFAD’a hak kazanabilir. Kendilerine ait başka bir hasarsız ikametgahı olan afet mağdurları hak kazanamaz.

Hak sahipliği sonucu reddedildi ne yapmalı?

Bu kapsamda; talebi yeterli görülmeyen (RET) ve itirazda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, Tablo 1’de belirtilen itirazlarını destekleyen bilgi ve belgelerle birlikte randevu tarihleri ​​arasında Talep Bürolarına şahsen veya yasal temsilcileri aracılığıyla itirazda bulunabilirler.

2 Evi olan hak Sahibi Olur mu?

13) Aynı ilin farklı ilçelerinde iki evi ağır hasarlı olan bir afetzede her iki eve de hak kazanabilir mi? Aynı ilçede veya başka bir ilçede kaç adet ağır hasarlı ev olursa olsun, AFAD uygunsa sadece bir ev inşa edecektir.

Depremde yıkılan evin arsası kime kalır?

Eviniz yıkılırsa, devlet kamulaştırma yoluyla arazinin maliyetini üstlenir ve bir fiyat belirler. Bu fiyat karşılığında size inşa ettiği evi verir. Eksik veya fazla ücretler ne olursa olsun, bunlar birbirlerinden hesaplanır.

AFAD hak sahipliği kabul edildi ne demek?

Madde 3 – Bu Yönetmelikte geçen “yararlanıcı” deyiminden, yıkılmış veya ağır hasarlı yapıları bulunan afetzedelerin mülkiyeti ve yeniden inşa edilecek yapılardan veya verilecek yapı kredisinden yararlanma imkânı anlaşılır.

Hak sahipliği kabul edilmeyenler ne yapmalı?

Hukuki nedenlerle hak sahibi sayılmayanların, 60 gün içinde başvuruda bulunmaları halinde 15 günlük itiraz hakkı bulunmaktadır.

Orta hasarlı bina sahipleri hak sahibi olur mu?

Hasarsız, hafif hasarlı veya orta hasarlı olarak tespit edilen bir yapı kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alıyorsa, Afet Yasası’na değil, Kentsel Dönüşüm Yasası’na göre başvuruda bulunabilir.

Deprem konutları kimlere verilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem felaketi nedeniyle yapılan hasar tespit çalışmalarına göre, evleri yıkılacak/acil yıkılacak/ağır hasarlı/orta hasarlı konut sahiplerine, e-Devlet üzerinden yapılan başvurular esas alınarak, öncelik sırasına göre illerdeki komisyonlarca konteyner yardımı tahsis edilecek.

Hak sahipliği itiraz sonucu red gelirse ne olur?

Hak sahipleri ve bu itirazla ilgili nihai karar Planlama ve İskan Bakanlığı tarafından verilecektir. Bu itiraz idare tarafından reddedilirse, ret kararının açıklandığı günü takip eden günden itibaren 60 gün içinde idari itirazda bulunulabilir.

Hak sahipliği tekrar başvuru yapabilir mi?

Daha önce hiç başvuru yapmamış vatandaşlarımıza ek süre verilerek başvuru sürecinin yeniden başlatılmasıdır. Başvuru süresi 16-17 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında iki gündür ve şu ana kadar AFAD’a başvuru yapamamış vatandaşlarımız başvuru yapabilecektir.

Müşterek hak sahipliği nedir?

Bu mülkiyet biçimi genellikle gayrimenkul, araçlar, banka hesapları ve diğer değerli varlıklarda görülür. Örneğin, bir mülke eşit haklara sahip iki kardeş, o mülkün ortak mülkiyetini kurar. Ortak mülkiyet, aynı zamanda ortak mülkiyet olarak da bilinir.

2 Konutundan biri ağır hasarlı diğeri orta hasarlı olan afetzedeler 2 Konuttan da ayrı ayrı hak sahibi olabilmekte midir?

Afet anında konut afetzede adına kayıtlı ise, çocuğun adına mülkiyet devri mümkün değildir. 28) İki evden biri ağır, diğeri orta hasarlı olan afetzedeler her iki evi ayrı ayrı talep edebilirler mi? Sadece birine hak sahibidirler.

Depremde birden fazla evi yıkılanlar ne olacak?

Deprem bölgesinde birden fazla evi olan afetzedeler için sadece bir ev yapılacak. Ayrıca büyükşehirlerde aynı ilçede hasarsız bir evi daha olanlar afet barınaklarından yararlanamıyor. Ayrıca TOKİ orta hasarlı binalar için rehabilitasyon kredisi sağlıyor.

Depremde yıkılan evin tapusu ne olur?

Gökçe, “İlgili kanuna göre, yıkılan veya ağır hasar gören yapıyla mülkiyet ilişkisini belgelendirebilen kişiler hak sahibi olarak kabul ediliyor.” dedi. Bu kapsamda; hak sahibi, afet nedeniyle evleri veya işyerleri yıkılan, yanan veya yaşanamayacak derecede hasar gören afetzedelerdir.

Hak sahipliği kabul olmayanlar ne yapmalı?

Madde 22 – Hak sahibi olmadığı kabul edilenlere durum yazılı olarak bildirilir. Etkilenenler bu bildirimden itibaren 15 gün içinde itiraz edebilirler. İtiraz, Komisyon tarafından incelenir ve karara bağlanır. Hak sahipleri ve itirazlar hakkında nihai karar Planlama ve İskan Bakanlığı tarafından verilir.

Hak sahipliği kabul edilmeyenler ne yapacak?

8) Hak sahibi çalışmalara itiraz edilebilir mi? Hukuki nedenlerle yararlanıcı olarak tanınmayan herkesin, 60 gün içinde başvuruda bulunması ve taahhüt beyanında bulunması koşuluyla 15 günlük itiraz hakkı vardır.

Orta hasarlı ev hak sahibi olur mu?

B. Bu Genelge kapsamında, ağır hasarlı olduğu tespit edilen orta hasarlı yapıların bağımsız bölümleri üzerinde hak sahibi olanlar, yeni bir hak sahipliği prosedürüne gerek kalmaksızın yeni yapı inşaatı için kredi kullanabileceklerdir.

Hak sahipliği nereden öğrenilir?

Talep başvurusunun sonuçları e-devlet üzerinden sorgulanabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir